Mr. H. Boslezing

14-11-2017

PThU-zaal (1 E 24), eerste verdieping Hoofdgebouw, Vrije Universiteit

Zin in boeken Uitgeven binnen de christelijke traditie

Bert Endedijk

hdc@vu.nl

Historisch Documentatiecentrum (HDC)

Theologie

Lezing

Het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) nodigt u hartelijk uit voor de jaarlijkse Mr. H. Boslezing, die wordt gegeven op dinsdag 14 november 2017, om 15.30 uur, in de PThU-zaal (1 E 24) op de eerste verdieping van het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit. U wordt vanaf 15.00 uur verwelkomd met koffie of thee.

Spreker is Bert Endedijk, sinds 1980 werkzaam bij uitgeverij Kok, waarvan de laatste 25 jaar als directeur. Hij maakt een tocht door de jaren met herinneringen en beelden die zijn reis hebben gekleurd. De wereld van het ‘christelijke boek’ is in de afgelopen vijftig jaar sterk veranderd en vormt in zekere zin een spiegel van wat er in de wereld van kerk en religie is gebeurd. Wat verdween, wat bleef en wat kwam? En: kunnen contouren worden geschetst van de uitgeverij van de toekomst?
De Mr. H. Boslezing heeft als thema het boek in de ruimste zin en werd verzorgd door de Stichting Vrienden V.U. Bibliotheek. Deze Stichting is in 2015 opgeheven en in haar spoor zet het HDC de traditie van de Mr. H. Boslezing voort.

Lees hier de volledige aankondiging